judos logó

Magyar Egészséges Sportos Ifjúságért Sportegyesület

1135. Budapest,

Szent László út 28-30 III/21

Mi is az a Judo?

A judót, vagy más nevén cselgáncsot 1822-ben egy akkori 22 éves fiatalember Kano Dzsigoró  alkotta meg, aki akkor már több danos karate mester volt. Akkoriban elszomorodva látta, hogy a császári rendszer amit ma Meidzsi kornak hívunk, mennyire háttérbe szorítja a régi szamurájok harcművészeteit, amely évszázadokon keresztül meghatározta egész Japán társadalmi és szellemi értékeit.

Kano Dzsigoró látta, hogy a régi japán szamurájok szellemében nem lehet élni a modern Japánban. Ugyanakkor kellenek olyan sportok, mellyel a gyerekek veszély nélkül kipróbálhatják erejüket és fegyelmet tanulnak általa.

Mára a Judo olimpiai sportággá nőtte ki magát és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében.

Amikor Kanó megalkotta rendszerét elhagyta belőle a testi épségre veszélyes technikákat, alkalmassá téve így gyermekeknek való oktatásra is.

Hol találsz meg bennünket?

Összesen 9 helyszínen tartunk edzéseket. Már az óvodás kortól kezdjük a gyermekeknek a judo oktatást játékos kereteken belül. Az 5 óvodában ahol jelen vagyunk összesen 70-90 gyermek részére biztosítunk játékos cselgáncs foglalkozásokat. Legfiatalabb versenyzőnk még az óvodás kort sem éri el, és be kell valljuk igencsak tehetséges.

Jelen vagyunk továbbá 2 gyermekotthonban is, ahol nagy szeretettel foglalkozunk olyan gyermekekkel, akiknek speciális nevelési igyényre van szükségük. Hiszünk abban, hogy a Judo kortól, nemtől és bizonyos fokig testi adottságoktól mentesen is örömet okozhat.

A kicsit nagyobbaknak (6-16) pedig összesen 2 helyszínen tudunk foglalkozásokat tartani.

referencia

Kikkel találkozhatsz?

Huszár Gábor

Szakosztályvezető és Vezető Edző

Gábor 2004 óta foglalkozik kimondottan kisgyermekek cselgáncs oktatásával. Az eltelt időszak alatt gyermekek százaival kedveltette meg ezt a sportágat. Ő maga gyógytestnevelő-testnevelő tanár, aki szinte egész napját gyermekek között tölti, így a közös hangot hamar megtalálja velük, bár nem rest néha fegyelmezni is.

Versenyeredményeit tekintve 9 alkalommal lett a Magyar Országos Bajnokságon második helyezett.


Huszár Gábor

Tóth Dániel

Magyar Judo Szövettségi Bíró- Segédedző

Dániel óvodás korában kezdett megismerkedni a Judoval. Az első edzője Huszár Gábor Vezető edző, aki azóta is szakmai segítséget nyújt. Dániel számtalan versenyen bizonyította judo tudását, melyet azóta is folyamatosan fejleszt. Diákolimpiai 1 helyezett. 

Tóth Dániel
0
Helyszínen
0 +
Óvodás és Iskolás
0 +
Boldog Pillanat

Keress minket a közösségi oldalakon

Támogatnád egyesületünket?
Az információkat itt találod meg

Referenciánk a boldog gyermekek

IMG_20191221_092837_1